Колеги въпроса ми е следния: На Боксер моторите има ли маркуч, от който да изтича конденза от климатика. На повечети коли с климатик съм виждал как отдоло прави локва като спре. Мойта като я карам на климатик отникаде не изпуска конденза или го изпуска, но не мога да разбера къде.Та някой ако знае къде е маркуча да каже. А може пък моя да е запушен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
На 146 климатика тече ли?
Collapse
X
-
Изтичането на конденза в повечето случаи е почти незабележимо. Миризмата си е нормално да я има при пускане на климатика, но не означава, че имаш проблем със запушване. Бори се с препарати за атоклиматици. Има такива теми, където е дискутирано как се прави и какви са вариантите за препаратите._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Ако не си сменял филтъра на купето те съветвам да го смениш. И както каза trustworthy има много теми относно климатиците и ако потърсиш ще научиш доста за тях.Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
sigpic
http://vbox7.com/play:884c5234
http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded
Comment
-
Като стана въпрос за филтъра, оня ден си го смених и аз. На него има дата - 06,98г., когато е произведена колата. Разпадна ми се в ръцете, така че ако не се знае кога е сменяван, е добре да се смени.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Преди две години съм го сменял като купих колата. Тази седмица ще го сменя и ще потърся препарат да напръскам питата. Понеже служебното Пежо е с климатроник и тече като чешма затова се зачуди дали мойта нещо не е задръстена понеще никога не съм я виждал дори да капе.Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
Alfa 75 2.0 EX
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеИзтичането на конденза в повечето случаи е почти незабележимо ...Only the best is good enough!
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v '03
ex: Alfa Romeo 146ti '99
Comment
-
Естествено е да изтича, все пак се образува конденз по питата на изпарителя. Количеството му е функция на повърхностната температура на изпарителя и относителната влажност(и температура)на въздуха - може да не се забелязва, но може и река да има, въпрос на климат и състояние на климатика.Arena Coast Customs
Comment
Comment