Известие

Collapse
No announcement yet.

На 146 климатика тече ли?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• На 146 климатика тече ли?

Колеги въпроса ми е следния: На Боксер моторите има ли маркуч, от който да изтича конденза от климатика. На повечети коли с климатик съм виждал как отдоло прави локва като спре. Мойта като я карам на климатик отникаде не изпуска конденза или го изпуска, но не мога да разбера къде.Та някой ако знае къде е маркуча да каже. А може пък моя да е запушен.
    Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
    LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
    Alfa 75 2.0
    EX

Ако е запушен , би трябвало от духалките да изхвърля вода или да мирише лошо .

Comment

Ами понамирисва малко отначало като пусна вентилатора.
      Alfa 75 2.0
      EX

Comment

Изтичането на конденза в повечето случаи е почти незабележимо. Миризмата си е нормално да я има при пускане на климатика, но не означава, че имаш проблем със запушване. Бори се с препарати за атоклиматици. Има такива теми, където е дискутирано как се прави и какви са вариантите за препаратите.
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Ако не си сменял филтъра на купето те съветвам да го смениш. И както каза trustworthy има много теми относно климатиците и ако потърсиш ще научиш доста за тях.
          Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
          sigpic
          http://vbox7.com/play:884c5234
          http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Колега колагато радиатора и филтъра са се задръстили намирисва. Ако имаш свободно време си поиграй да исчистиш радиатора ( така климатика ще работи по добре) и да си смениш филтъра .

Comment

Като стана въпрос за филтъра, оня ден си го смених и аз. На него има дата - 06,98г., когато е произведена колата. Разпадна ми се в ръцете, така че ако не се знае кога е сменяван, е добре да се смени.
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Аз го сменям на под 10хил. км

Comment

Преди две години съм го сменял като купих колата. Тази седмица ще го сменя и ще потърся препарат да напръскам питата. Понеже служебното Пежо е с климатроник и тече като чешма затова се зачуди дали мойта нещо не е задръстена понеще никога не съм я виждал дори да капе.
                  Alfa 75 2.0
                  EX

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                    Изтичането на конденза в повечето случаи е почти незабележимо ...
                    Значи все пак изтича от някъде, така ли? Питам, защото и аз забелязах, че моята не прави локви, а не видях конкретен отговор (да/не) на въпроса на колегата
                    Only the best is good enough!
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v '03
                    ex: Alfa Romeo 146ti '99

Comment

Естествено е да изтича, все пак се образува конденз по питата на изпарителя. Количеството му е функция на повърхностната температура на изпарителя и относителната влажност(и температура)на въздуха - може да не се забелязва, но може и река да има, въпрос на климат и състояние на климатика.
                      Arena Coast Customs

Comment

Да така е ама къде е мъркученцето откъдето излиза водата на нашите алфи.Ет това ме интересува. Някъде около кскоростната кутия ли излиза или на др. място?
                        Alfa 75 2.0
                        EX

Comment

може да са го завряли в казанчето за течност за чистачки

Comment

Мисля , че е под преден ляв подкалник.
                            Alfa 146 1,6 boxer

Comment

Working...
                            X